Klaus Iohannis: Plafonarea prețului la gaze este în discuție la nivelul UE. Așteptăm Comisia să vină cu ceva concret

Data publicării:
klaus iohannis la praga
Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Comisia Europeană trebuie să vină cu un plan concret în ceea ce priveşte plafonarea temporară a preţului la gazele naturale la nivelul UE, aceste propuneri urmând să fie apoi discutate, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

„Până acum s-a discutat doar principial că trebuie făcut ceva. De exemplu, eu din februarie spun că trebuie făcut ceva, propunerea mea, dacă vă amintiţi, a fost să despărţim piaţa gazului de piaţa electricităţii. Ar fi fost după mine cel mai natural pas, dar şi plafonarea preţului este în discuţie. Noi, însă, aşteptăm de la Comisie să vină cu ceva concret. La comisie se găseşte expertiza pentru a veni cu un plan concret. În acest moment, nu pot să vă spun mai mult, dar, din informaţiile mele, mâine, la Consiliul informal, preşedinta Comisiei va veni cu câteva propuneri în această materie. După aceea, sigur, putem să discutăm aceste propuneri”, a afirmat şeful statului, înaintea primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene, potrivit Agerpres.

Iohannis participă joi, la Praga, la reuniunea Comunităţii Politice Europene, iar vineri este programată reuniunea informală a Consiliului European.

Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare temporară a preţului la gazele naturale, aşa cum cer majoritatea statelor membre, până când va putea fi adoptat un nou index al preţurilor, a declarat miercuri, în Parlamentul European, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri