Majoritatea românilor intenţionează să ia masa în oraş după ridicarea restricţiilor. Cei mai mulți la restaurant

Data publicării:
restaurant, terase
FOTO: Getty Images

Peste 75% dintre români spun că vor să meargă în oraș pentru a mânca după ridicarea restricţiilor, prima opțiune fiind restaurantul, potrivit unui studiu de specialitate ale cărui rezultate au fost anunțate miercuri, scrie Agerpres.

Restaurantul standard rămâne pe primul loc în preferinţe (47%), urmat de fast-food (45%) şi supermaketurile care au la vânzare mâncare caldă (35%), conform analizei.

Specialiştii Hospitality Culture Institute afirmă că, pentru a-şi creşte afacerile în contextul eliminării restricţiilor şi a revenirii la normal, antreprenorii şi managerii din industria ospitalităţii trebuie să se reinventeze. De asemenea, proprietarilor de afaceri şi managerilor din domeniul HoReCa le este foarte utilă informaţia că mulţi dintre români nu au încredere în implementarea măsurilor de igienizare şi distanţare fizică.

Pentru a se simţi în siguranţă, 78% dintre respondenţii care intenţionează să iasă în oraş au menţionat faptul că locurile unde vor merge ar trebui să aibă o igienizare şi dezinfectare programată a spaţiilor, iar 77% au menţionat că preferă o distanţă mai mare între mese faţă de până acum.

În acelaşi timp, 69% dintre cei chestionaţi spun că ar prefera un spaţiu deschis, cum ar fi o terasă.

Aproape două treimi (64%) dintre respondenţii care intenţionează să comande în perioada următoare de la delivery au menţionat că vor comanda mâncare gătită, cu livrare la domiciliu sau la birou cel puţin o dată pe săptămână.

Studiul Hospitality Culture Institute şi Exact Business Solutions a fost realizat în luna mai, în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Scopul cercetării a fost de a analiza perspectiva consumatorilor în ceea ce priveşte locaţiile de ieşit în oraş/food delivery după ridicarea stării de urgenţă în România (15 mai - 15 iulie).

Culegerea datelor cantitative s-a realizat prin metodologia CAWI (Computer Assisted Web Interview - Exact Panel).

Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri