Mesajul lui Klaus Iohannis după ce opt militari români au fost răniți într-un atentat în Afganistan

Data publicării:
iohannis foto mare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, în urma atentatului din Afganistan, în care opt militari români au fost răniți.

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți.

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, se arată în comunicatul transmis de președinele României, Klaus Iohannis.

În atacul comis de un kamikaze presupus taliban au fost uciși unsprezece copii, lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA.

Opt militari români au fost răniţi în Afganistan, într-un atac cu mașină-capcană. Românii erau în patrulare. Răniții se află în spitalul bazei militare din provincia Kandahar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri