Ministerul Afacerilor Externe anunță că românii pot călători fără viză în Mongolia, în scop turistic, timp de 30 de zile

Data publicării:
Mănăstirea Erdene Zuu din Mongolia
Românii pot călători fără viză în Mongolia, în scop turistic. Foto: Profimedia Images

Românii pot călătorii fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile, anunță Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

MAE salută decizia autorităţilor din Mongolia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple.

Astfel, începând cu acest an, România figurează, alături de alte 33 de state din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate public de către autorităţile din Mongolia, perioada pentru care cetăţenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing (datele de contact sunt disponibile la beijing.mae.ro). MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/travel-conditions), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri