Video Negoiță e implicat într-un nou scandal, Băluță îl acuză că "i-a furat" pasajul. "Două mașini pot avea 4 roți, volan, dar sunt diferite"

Data actualizării: Data publicării:
robert negoita
Negoiță e implicat într-un nou scandal, Băluță îl acuză că "i-a furat" pasajul. FOTO: captură Digi24

Ziua și scandalul pentru Robert Negoiță, care este implicat într-un nou război. De data aceasta cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță, care îl acuză de furt intelectual. Obiectul disputei dintre edili este un pasaj suprateran de la ieșirea spre Autostrada Soarelui. Până se lămurește situația, Tribunalul București a oprit lucrările la pasaj, iar traficul spre mare va fi îngreunat în această vară. 

Tribunalul București a decis suspendarea lucrărilor de construire a pasajului suprateran de pe Bulevardul Theodor Palady construit în Sectorul 3. Este vorba despre pasajul de la ieșirea spre "Autostrada Soarelui" pe care Robert Negoiță a anunțat că plantează palmieri.

Cererea de suspendare a lucrărilor a fost făcută de Primăria Sectorului 4 al Capitalei, primarul Daniel Băluță reclamând încălcarea drepturilor intelectuale. El susține că arhitectura pasajului construit de Negoiță este copiată după cea a pasajului "Europa Unită" pe care Daniel Băluță îln construiește în sectorul 4, în zona Grand Arena.

Pasajul "Europa Unită" ar urma să fie inaugurat în luna septembrie, în timp ce pasajul lui Negoiță ar fi urmat să fie inaugurat mai rapid.

Robert Negoiță a declarat pentru Digi24 că lucrările nu sunt afectate după decizia judecătorilor, pentru că instanța a zis să nu se folosească proiectul - model pe care îl folosesc ce de la sectorul 4.

"Asta nu se întâmplă, noi avem un proiect original, nu o copie. Normal că ne inspirăm din lume, dar avem punct de vedere al proiectanților că e original. Și chiar dacă e o problemă, nu e a noastră, ci a lor, a societății cu care avem contract. De altfel, proiectul de la Sectorul 4 nu s-ar fi potrivit pe locația asta, deci nu are cum să fie o copie.

Nu puteam să furăm noi ca primărie, că nu e proiect făcut de noi. Instanța spune să nu mai folosim desenele de la sectorul 4, dar noi nu le folosim, așa că nu vom contesta această decizie pentru că nu ne deranjează. Noi avem propriul proiect și vom demonstra asta în justiție. Adică nu noi, ci proiectanții.

Două mașini pot avea patru roți, volan și parbriz, dar sunt două mașini diferite", a declarat Negoiță.

El a spus că palmierii care fuseseră aduși să înfrumusețeze zona au fost scoși, pentru că urmează lucrări.

"Suntem în mare grabă să terminăm lucrările, că asta e poarta de ieșire spre mare", a spus primarul sectorului 3.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri