Sari la conținut

Noi case regale au confirmat prezența la funeraliile regelui Mihai. Lista actualizată

Informaţii noi cu privire la casele regale care îşi vor trimite reprezentanţii în România, pentru funeraliile Regelui Mihai, de pe 16 decembrie.

ACTUALIZARE. Alte personalități și membri ai familiilor regale care au confirmat prezența: mama regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, principesa Isabelle de Lichtenstein, Simeon al II-lea al Bulgariei, principele Leka al Albaniei, Maria Magdalena a Austriei, principesa Chantal a Franței și familii nobiliare din Austria și Germania.


Carl Gustaf al XVI-lea şi soţia sa, Regina Silvia a Suediei, Prinţesa Astrid a Belgiei şi Marele Duce Henri al Luxemburgului. Sunt cele mai noi confirmări privind marile case regale europene care şi-au anunţat prezenţa la funeraliile regelui Mihai.

Deja, anterior, anunțaseră că vin la înmormântarea regelui - Prinţul Charles al Marii Britanii, care va fi însoțit și de un reprezentant al Parlamentului de la Londra.

Dincolo de relaţia de rudenie, dintre Regele Mihai şi Regina Elisabeta a II-a, se poate vorbi şi de o prietenie a copiilor acestora, pentru că principesele române şi-au petrecut multe dintre vacanţe, în copilărie, în Anglia.

Vine la funeralii și fostul cuplu regal al Spaniei: Regina Sofia și Regele Juan Carlos. Pe Regina Sofia am văzut-o la București şi în 2011, când Regele Mihai aniversa 90 de ani, şi se ştie că Regina Sofia era verişoara preferată a regelui.

Au confirmat şi Regina Anne Marie a Greciei, soţia regelui Constantin al II-lea, dar şi principele Alexander al Serbiei, care va sosi alături de principesa moştenitoare.

Va veni aici şi principele Lorenz al Belgiei, el e şi membru în consiliul regal al familiei regale a României şi a participat la toate deciziile importante din ultimii ani.

Se aşteaptă să vină la Bucureşti şi reprezentanţi ai casei regale din Bahrain şi chiar ai familiei imperiale din Japonia.