Video Noi proteste față de restricții în București. Manifestația s-a prelungit după ora 20:00 la Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
manifestanti anti-restrictii adunati in zona cotroceni
Un nou protest față de restricțiile din pandemie a avut loc sâmbătă, 10 aprilie 2021 Foto: captură video Digi24

Un nou protest în Piața Victoriei are loc sâmbătă seară în Capitală. Câteva sute oameni au mărșăluit prin centrul Capitalei și s-au oprit în fața sediului Executivului, apoi au pornit spre Palatul Cotroceni.

ACTUALIZARE ORA 20:00. Autorizația pentru miting a expirat la ora 19:30, dar câteva sute de oameni continuau să demonstreze la Palatul Cotroceni sâmbătă, la ora 20:00, deși este ora la care au intrat în vigoare și restricțiile de circulație valabile în weekend.

Unii dintre manifestanți au putut fi văzuți și vineri seară, la protestul de la evacuarea Spitalului Foișor. De altfel, au pancarte prin care amintesc de această evacuare.

Multe dintre bannerele afișate au un mesaj anti-UE și anti-vaccin: „UE=Vaccinistan”, „Fără pașaport de vaccinare”, „Fără obligativitatea vaccinării”. Mai mulți protestatari au în mână mănunchiuri de sparanghel, amintind de o declarație a senatoarei Diana Șoșoacă, potrivit căreia „UE are nevoie de sclavi la sparanghel”.

Majoritatea protestatarilor nu poartă mască și stau foarte apropiați.


Inițial, câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază în mai multe puncte ale Capitalei - în Piața Universității, Piața Victoriei și la Obor, pentru a protesta față de retricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19. 

Unii dintre manifestanți au fost aduși din țară cu autocarele. S-au adunat în zona Obor, apoi au plecat spre Universitate. Potrivit informațiilor Digi24, sunt persoane venite din zona Moldovei, din Suceava și Botoșani, care au venit să-și manifeste nemulțumirea față de restricțiile impuse de autorități.

Copreşedintelele AUR, George Simion, a fost prezent în Piața Universității, dar nu a dat declaraţii. La fel, senatoarea Diana Șoșoacă a putut fi zărită printre protestatari.

Efective de jandarmi sunt prezente în Piața Victoriei și au fost în toate cele trei puncte în care protestatarii s-au adunat.

În jurul orei 19:00 o parte dintre protestatarii din Piața Victoriei au plecat către Palatul Cotroceni, coloana de manifestanți fiind însoțită, de asemenea, de jandarmi.

În total, la protestele de sâmbătă au fost în jur de 1.000 de persoane. Organizatorul acestei manifestații a cerut aprobare pentru demonstrații la Universitate, în Piața Victoriei, la Obor și Palatul Cotroceni.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri