O navă cu 13 marinari ucraineni s-a scufundat în Marea Neagră în apropierea litoralului românesc: doi morți și un dispărut

Data actualizării: Data publicării:
Cargoul Volgo Balt 179
Cargoul Volgo Balt 179 s-a scufundat pe 11 martie 2021 în Marea Neagră. Foto: marinetraffic.com

O navă cu marinari ucraineni, sub pavilionul Insulelor Comore, s-a scufundat joi dimineață la 70 de mile marine de Portul Constanța. Cargoul avea la bord 13 persoane.

Actualizare 12:15. Radu Petrescu, directorul de comunicare al Grup Servicii Petroliere a declarat la Digi24 că un elicopter al companiei a fost de asemenea trimis în zonă.

El a dat detalii și despre starea celor zece persoane salvate: nouă sunt în tare stabilă, iar una este într-o stare „mai puțin bună”, urmând să fie transportată cu elicopterul companiei la țărm.

Deocamdată nu se știu cauzele care au dus la scufundarea navei.


Actualizare 11:55. Cargoul Volgo Balt 179 care s-a scufundat joi în Marea Neagră transporta cărbune din portul rusesc Rostov-pe-Don către portul Constanţa, a declarat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, pentru Agerpres.

El a precizat că una dintre persoanele care au murit în urma scufundării cargoului ar fi comandantul navei.

Vaporul a fost construit în urmă cu 48 de ani şi are capacitatea de 3.500 tdw (tonaj deadweight).


Actualizare 11:20. Două persoane au murit, una este dată dispărută, iar zece au fost salvate, este bilanțul provizoriu al accidentului maritim din această dimineață.

„Nava Volgo Balt 179 este scufundată. Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni. Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operaţiunea de salvare continuă”, au informat reprezentanţii Grupului Servicii Petroliere (GSP).

„La 04:40 dimineaţa, GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava 'Volgo Balt 179'. Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de 'Volgo Balt 179' a fost de abandon navă”, a transmis GSP, potrivit Agerpres.

Persoana dispărută în apele Mării Negre este căutată în continuare. Marinarii salvaţi vor fi transportaţi la dana de pasageri din portul Constanţa, la finalizarea operaţiunilor de salvare.

Imagini de arhivă cu nava GSP Falcon, care a intervenit pentru salvarea marinarilor ucraineni: 

Nava Falcon a Grupului de Servicii Petroliere a intervenit pentru salvarea echipajului ucrainean. Foto: GSP
Nava Falcon a Grupului de Servicii Petroliere a intervenit pentru salvarea echipajului ucrainean. Foto: GSP


Marinarii de pe nava cargo au sărit în apă ca să se salveze, iar la această oră echipajele românești intervin pentru salvarea acestora. De asemenea, o navă a Politiei de Frontieră a plecat spre fața locului.

Mesajul de ajutor din partea comandatului navei a fost primit de marinarii români după ora 6:00. 

Iulia Stanciu, jurnalistă Digi24 Constanța, relatează că la bord se aflau 13 persoane, iar din informațiile din acest moment, două persoane au murit, iar una este în stare gravă. La bord s-ar fi aflat și o femeie.

Intervenția de salvare are loc și la această oră, însă este îngreunată din cauza vremii.

Precizare: Articolul cuprindea inițial informația că nava se afla sub pavilion rusesc. Știrea a fost actualizată cu informația corectă.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri