Video Exclusiv Pacient suspect de coronavirus, ignorat de DSP. O rudă a sa s-a dus personal la Direcție, pentru a-l înscrie pe o listă de așteptare

Data actualizării: Data publicării:
test analize coronavirus
FOTO: Agerpres

Un bărbat care a fost internat în același salon la Spitalul Universitar din București cu cei doi pacienți confirmați cu coronavirus a aflat de la televizor, când a ajuns acasă, despre cei doi. A sunat la 112, a fost îndrumat spre DSP, unde nu a răspuns nimeni. Ginerele bărbatului s-a dus personal la DSP să anunțe cazul, singurul lucru obținut până duminică fiind înscrierea pe o listă de așteptare cu suspecți de coronavirus.

După ce a aflat despre cei doi pacienți, bărbatul a sunat la 112 sâmbătă dimineață și a cerut să fie testat.

De la 112 i s-a răspuns că trebuie să sune la DSP și i s-a dat numărul de telefon.

A sunat la DSP, nu i s-a răspuns, iar apoi a sunat la Salvare, unde i s-a transmis că dacă nu are simptome nu i se face testul, a povestit ginerele bărbatului.

După câteva ore de așteptare, ginerele a plecat personal la DSP să anunțe că socrul lui a fost în salon cu pacienții confirmați.

În birou erau patru angajate, cărora el le-a povestit situația, iar ele i-au transmis să aștepte. Bărbatul a fost înscris pe lista de așteptare cu suspecți de coronavirus.

Citiți și:

Un medic de la Universitar acuză val de erori în tratarea pacientului confirmat mult prea târziu cu COVID-19: Nu ne-a sunat DSP, nimeni

redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri