Pentagonul: Rusia şi-a mutat mai spre sud navele din Marea Neagră, după scufundarea crucişătorului „Moscova”

Data actualizării: Data publicării:
Russia Naval Drills
Crucişătorul Moscova, în largul Mării Negre, februarie 2022. Foto: Profimedia Images

Rusia şi-a mutat mai la sud navele pe care le avea desfăşurate în nordul Mării Negre, în urma incidentului cu crucişătorul „Moscova”, nava amiral a Flotei sale din Marea Neagră, care a fost grav avariată miercuri seara, a declarat joi un înalt oficial de la Pentagon, citat de EFE.

Actualizare, 23:33: Crucişătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat, în timp ce era remorcată, informează agenţia rusă Ria Novosti, care citează ministerul rus al Apărării.

Într-o discuţie cu presa, responsabilul american a specificat că Washingtonul nu cunoaşte încă ce anume a provocat „pagubele semnificative” ale navei ruseşti, informează Agerpres.

Ucraina susţine că un tir cu rachetă lansat de forţele sale a distrus crucişătorul de rachete al Flotei ruse din Marea Neagră, în timp ce Rusia invocă un incendiu la bordul crucişătorului, care a dus la detonarea unor muniţii.

Imagini care ar arăta crucișătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, imediat după ce a luat foc au fost difuzate de o agenție din Turcia.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri