Pîrvulescu, despre demisiile medicilor: Gândiți-vă, soldați care își dau demisia din armată în plin război!

Data actualizării: Data publicării:
pirvulescu-la-jds

Politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit la Digi24 despre demisiile medicilor care se tem să trateze pacienți cu coronavirus. El a subliniat că fără medici, asistente sau personal medical va fi greu să se depășească această situație.

"Într-un asemenea context nu cred că opinia publică privește pozitiv un astfel de gest (demisia medicilor – n.r.). Sunt țări unde s-a reglat problema.

În Franța nu se poate lua concediu în această perioadă, iar cei care se retrag din activitate o fac definitiv.

Gândiți-vă, soldați care își dau demisia din armată în plin război!

Înțelegem temerea acestor oameni în condițiile în care nu au instrumentele  necesare.

E ușor să dai vina pe actualii guvernanți, dar asta e o problemă recurentă. Nu se fac minuni peste noapte, dar situația se poate restabili.

Fără medici, asistente, personal medical va fi foarte greu să se depășească acest moment, așa că trebuie să se găsească resurse pentru păstrarea lor.

Sper ca medicii și asistentele să înțeleagă urgența, iar autoritățile să înțeleagă necesitatea de a-i proteja", a spus politologul.

Referindu-se la situația de la Suceava, Pîrvulescu a spus că aceasta dovedește că este nevoie nu doar de o viziune a autorităților, ci și de capacitatea autorităților locale de a pune în aplicare măsurile.

Citiți și:

Demisii în bloc la Spitalul Clinic CF Timișoara. Asistentele se tem de coronavirus, deși nu au niciun caz confirmat

Medici și asistente de la Dorohoi au întrerupt munca după anunțul că spitalul va trata cazuri de COVID-19. Sindicalist: Nu e protest

Demisii în bloc la Spitalul de Neurologie din Brașov. Manager: Avem echipamente, au renunțat de frică

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri