Adrian Năstase: „Știam că voi fi arestat. Aveam informații din zona Cotroceni”

Data publicării:
nastase1

„Dragi prieteni,

Nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe și că ea poate îmbrăca forme atât de perverse.

Aveam informații, din zona Cotroceni, cu câteva zile înaintea Anului Nou, că se luase “hotărârea” ca sentința în dosarul Zambaccian să fie de închisoare cu executare, atât pentru mine cât și pentru soția mea.

În final probabil pentru rațiuni legate de eventualele reacții ale opiniei publice, pedeapsa pentru soția mea a fost modificată.

În declarația sa de Anul Nou, Băsescu anunța că justiția trebuie să câștige batălia cu politicul. Oare puterile statului sunt în război? Eu credeam că sunt, într-adevăr, separate doar că trebuie să coopereze. Ce înseamnă însă justiție pentru Băsescu? Înseamnă, în principal cele două complete de recurs de la ICCJ, cele care decid, fără să mai existe alte căi de atac”, scrie Adrian Năstase.

Fostul premier spune că de vină pentru condamnarea sa nu este doar președintele Traian Băsescu.

„În ceea ce mă privește, în noaptea care a trecut, mi-am limpezit gândurile și am tras mai multe concluzii. Când va fi cazul vi le voi împărtășii pe toate.

În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acțiune ci și prin inacțiune. Faptul că actuala coaliție a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire.

În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituției, actuala coaliție se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu”, a continuat Adrian Năstase.

În graba cu care își pledează cauza, fostul premier face și o greșeală de ortografie, ceea ce nu-i este caracteristic - adjectivul pronominal posesiv „noștri” este scris, în mod incorect, cu doi de „i”: „avocații noștrii”:

Citiți AICI mesajul integral al lui Adrian Năstase, în postarea cu titlul „Câteva gânduri, despre sentință”!

În perioada în care a fost închis în dosarul „Trofeul Calităţii”, Adrian Năstase a comunicat cu susţinătorii săi prin intermediul blogului personal. Pe perioada celor 265 de zile de detenţie la Rahova, fostul premier a transmis în spaţiul virtual mesaje pentru prieteni, păreri despre evenimentele politice la zi, impresii din spatele gratiilor sau a dezvăluit modul în care se familiarizează cu limbajul din penitenciar. Mesajele erau postate cu ajutorul familiei.

Fostul premier s-a întors, azi-noapte, în penitenciarul Rahova și urmează să stea trei săptămâni în carantină. Avocatul Ion Cazacu l-a vizitat, azi, pe fostul premier în penitenciar.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri