Adrian Severin: Plecarea lui Victor Ponta s-a produs printr-o lovitură de stat

Data publicării:
adrian severin-1

Foto: Facebook / Adrian Severin 

Adrian Severin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi urmărit penal într-un alt dosar pentru spălare de bani, consideră ca marea problemă a României este înlocuirea democrației cu o nouă formă de dictatură.

Am revenit la dictatura carlistă. Problema României în anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau căderea Guvernului Ponta, ci modul în care ele s-au produs - printr-o lovitură de stat - și mai ales ceea ce le-a urmat - înlocuirea democrației (pentru care, cum-necum, în 1989 au murit oameni) cu oligocrația (numită tehnocrație), respectiv cu dictatura. S-a revenit la dictatura carlistă din 1938. Or, de aici nu se iese decât prin revoluție sau război.”

Adrian Severin consideră că „datele concrete ale acestei repetiții confirmă butada potrivit căreia istoriile care se repetă sunt prima dată tragedii iar apoi farse. Într-adevăr, personajele anilor 1938-1940 - Regele Carol al II-lea, Armand Călinescu, Corneliu Zelea-Codreanu, generalul Ion Antonescu - dincolo de merite și păcate, au fost personaje tragice.”

„Personajele anilor 2014-2016 - Klaus Johannis, Dacian Cioloș, Gigi Becalli, Gabi Oprea - sunt doar niște farsori și niște gugumani. Istoria unei națiuni condamnată a fi condusă de farsori și gugumani se termină însă totdeauna tragic”, adaugă fostul europarlamentar PSD.

Am revenit la dictatura carlistaProblema Romaniei in anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau caderea...

Posted by Adrian Severin on Tuesday, January 5, 2016

În 2011, pe atunci europarlamentar PSD, Adrian Severin a fost acuzat că a primit bani de la jurnaliștii sub acoperire. Reporterii Sunday Times au înregistrat o discuție în biroul de la Strasbourg al lui Adrian Severin, în care el vorbea despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

Procurorii anticorupție au obținut de la PE ridicarea imunității acestuia. Ulterior, au mai făcut două solicitări către legislativul european pentru a obține mai multe documente în original. Studiind actele, procurorii au extins urmărirea penală față de Adrian Severin și au început o anchetă pe numele său și față de modul în care a utilizat mai bine de 400.000 de euro din bugetul PE.

Adrian Severin a mai fost implicat într-un dosar și in cursul anului 2015, dosar în care este acuzat de complicitate la spălare de bani, legat de încheierea a 20 de contracte de consultanţă pentru a justifica servicii fictive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri