Klaus Iohannis: Este cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD

Data actualizării: Data publicării:
iohannis-castigator-prezidentiale-exit-poll-pnl-inquam-ganea (5)
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis, candidatul PNL care s-a clasat pe primul loc în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu 66,5% din voturi, potrivit exit poll-ului IRES, a spus că victoria sa la alegeri este „cea mai categorică obținută vreodată împotriva PSD”. El a adăugat însă că „războiul nu a fost câștigat” și i-a îndemnat pe români să voteze și la alegerile locale și europarlamentare.

„România a câștigat. România modernă, România europeană, România normală a câștigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de azi, au venit într-un număr impresionant să voteze, e cel mai important câștig pe ziua de astăzi. O mențiune specială pentru românii din diaspora care au mers în număr extraordinar de mare la vot”, a spus Iohannis.

„E o victorie importantă victoria de azi, e cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România”, a adăugat el.

„Vă promit astăzi, aici, în această seară, că voi fi președintele tuturor românilor – și al celor care m-au votat, cărora le mulțumesc, și al celor care nu m-au votat. Voi fi și președintele românilor care nu au votat deloc, cu speranța că data viitoare vor merge totuși la vot”, a continuat Iohannis.

El a mai spus că, după această victorie, „multe lucruri de făcut, de reparat, pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democratice, care vor duce România spre europenizare, spre modernizare, spre România normală. Voi fi un președinte total implicat pentru România”, a mai spus el.

Iohannis a adăugat că rezultatele din această seară reprezintă „o înfrângere semnificativă pentru PSD”, dar acest lucru nu înseamnă că „războiul a fost câștigat”.

„E nevoie să mergem la vot și la alegerile locale și la parlamentare. Abia atunci când PSD e trimis în opoziție vom putea face România normală, așa cum ne-o dorim noi cu toții”, a spus Iohannis.

„În România normala trebuie sa fie alegătorii liberali, alegătorii USR-PLUS , alegătorii PMP, alegătorii UDMR și da , în România normală vor trebui să fie și alegătorii PSD. Eu nu am un război cu alegătorii PSD-ului, am un război cu PSD-ul care încearcă să se cramponeze de putere”, a continuat el.

„Nu există mai multe Românii, există o singură Românie, România noastră a tuturor, și cu toții trebuie să punem umărul pentru a construi România normală”, a adăugat Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri