USR acuză PNL că încalcă legea: Campanie cu microbuz colantat pentru Klaus Iohannis

Data publicării:
klaus-iohannis-microbuz-campanie-pnl
Foto: PNL Mogo;oaia

Deputatul USR Cătălin Drulă a afirmat, sâmbătă, că PNL face campanie cu microbuze colantate pentru Klaus Iohannis, deși BEC a decis că nu sunt permise autovehiculele colantate cu mesajele de campanie sau figura candidaților la prezidențiale, transmite Mediafax.

„Într-o Românie normală ar trebui să respectăm legea? Săptămâna trecută, Biroul Central Electoral a decis că autovehiculele colantate cu mesaje de campanie și/sau figura candidaților nu sunt permise. Nu am fost de acord cu această decizie (de altfel, luată cu un vot de 9 la 8 în BEC), dar așa cum e normal, ne-am conformat și am cerut tuturor colegilor noștri să decolanteze autovehiculele Alianței. Astăzi (sâmbătă, n.red.) în Mogoșoaia făcea campanie pentru Klaus Iohannis microbuzul din imagine colantat exact cum a decis BEC-ul că nu e voie. Din păcate, ca de atâtea ori până acum, suntem cam singuri în respectarea legii. La fel ca la semnături și la multe alte etape în procesul electoral, pentru cei cinstiți legea e piedică, pentru cei șmecheri e jalon”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, miercuri, contestațiile USR-PLUS la deciziile Birourilor Electorale Județene din Maramureș și Vaslui, care au constatat că mașinile cu însemnele electorale ale lui Dan Barna nu sunt legale în campania electorală pentru prezidențiale.

Biroul Electoral Județean Maramureș a admis, pe 18 octombrie, sesizarea organizației PSD și a dispus înlăturarea însemnelor electorale de pe o mașină din Baia Mare pe care se regăsea „îndemnul de a vota candidatul Dan Barna și imaginea acestuia, cu specificația clară a funcției pentru care candidează”, arată decizia BEC de miercuri.

De asemenea, BEJ Maramureș a dispus emiterea unor adrese către IPJ, Poliția de Frontieră Română, Jandarmeria Română, polițiștii locali și primarului pentru a duce la îndeplinire decizia.

Alianța USR-PLUS a contestat această decizie, susținând că a inscripționat un autovehicul „în scopul exclusiv al utilizării acestuia cu ocazia desfășurării unor evenimente electorale în teritoriu, după ce, în prealabil, a obținut aprobarea prealabilă a Autorității Electorale Permanente”, arată BEC.

Formațiunea politică care îl susține pe Dan Barna argumenta că autovehiculul inscripționat cu însemnele Alianței USR-PLUS nu aparține vreuneia din categoriile de materiale de propagandă prevăzute de dispozițiile legale invocate în cuprinsul deciziei BEJ Maramureș.

BEC susține că, din interpretarea textelor legale, rezultă că nu este permisă inscripționarea unor autovehicule cu mesaje de propagandă electorală si nici amplasarea pe acestea a unor afișe electorale.

De asemenea, BEC a menținut aceeași argumentație și în cazul respingerii contestației Alianței USR-PLUS la decizia BEJ Vaslui, care a fost sesizat de Organizația PSD Bârlad. Sesizarea PSD a constatat că pe 16 octombrie, "în perimetrul Pieței Sfântul Ilie din Bârlad, a fost reperat staționând un autovehicul aparținând Partidului Uniunea Salvați România inscripționat cu mesaje de propagandă electorală («Votează Barna Președinte»)".

BEJ Vaslui a dispus înlăturarea materialului electoral de pe raza localității Bârlad, măsură care va fi aplicată de primar, cu sprijinul organelor de ordine publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri