Azi va fi desemnat noul şef al ANAF. Cele mai mari şanse le are Gelu Ştefan Diaconu

Data publicării:
diaconu

Informaţii despre schimbarea şefului ANAFŞerban Pop, erau vehiculate de ceva vreme. 

Ştiam, dar nu pentru că a fost o discuţie politică în USL. Se discuta, se vehicula... Nu este în atribuţiile mele să evaluez o instituţie ca ANAF-ul. Principalul criteriu după care evaluăm e gradul de colectare”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

La scurt timp după aceste declaraţii, premierul a confirmat că există discuţii cu ministrul de Finanţe în legatură cu ANAF. Victor Ponta a precizat ca instituţia este în proces de restructurare. Una dintre noutăţi este crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia se va afla un magistrat.

Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea Direcţiei Antifraudă. Vreau să aduc în fruntea acestei direcţii chiar un magistrat. Diaconu este una dintre persoanele care pot ocupa această funcţie”, a spus primul ministru.

Favorit pentru preluarea şefiei ANAF este secretarul de stat în ministerul Economiei, Gelu Ştefan Diaconu, care se bucură şi de susţinerea liberalilor, după cum a recunoscut Crin Antonescu.

Şeful ANAF nu va fi decis pe criterii politice

Liderii USL spun că viitorul şef al ANAF nu va fi decis pe criterii politice, dar specialiştii cred că acest factor nu poate fi trecut cu vederea.

Trebuie spus foarte clar că actualul preşedinte al ANAF este un tehnocrat, un om foarte bine pregătit, un fost avocat de business şi din acest motiv şi rezultatele administraţiei au fost destul de bune pentru perioada pe care o traversăm”, a apreciat Ionel Blănculescu, consilierul primului ministru.

Şerban Pop a fost numit la conducerea ANAF în urmă cu un an, când premier era Mihai Răzvan Ungureanu.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri