Sari la conținut

Ușile Senatului, blocate. Deputații USR nu au fost lăsați să participe la dezbateri: „Ne luați la bătaie?”

Mai mulți deputați de la Uniunea Salvați România nu au fost lăsați să participe la dezbaterile pe legile justiției din plenul Senatului, în calitate de inițiatori de amendamente. Ei acuză conducerea Parlamentului de „bolșevism”, după ce nu au fost lăsați nici măcar la balconul unde în mod normal are acces presa. După acest scandal, deputații au fost lăsați să asiste la dezbateri de la balcon.

ACTUALIZARE 11.30. În debutul şedinţei, PNL, USR şi PMP au solicitat amânarea dezbaterii ultimelor două legi ale Justiţiei,însă fără succes (Detalii aici).


Deputații USR spun că au fost puși bodyguarzi la intrările în plenul Senatului și acuză că le sunt încărcate drepturile constituționale, putând să participe la dezbaterile de la Senat, ca deputați, în calitate de inițiatori de amendamente la legile justiției.

„Dacă vă zice șeful dumneavoastră să ne luați la bătaie, ne luați la bătaie?”, le-a spus un deputat de la USR, acuzându-i de abuz și de ultraj față de un ales al neamului.

Bodyguarzii refuză să le spună deputaților USR cine a luat decizia ca ei să nu participe la dezbateri. „Ei nu sunt de la SPP, sunt de la Biroul de Afaceri Interne. Ar trebui să sunăm la SPP să ne asigure accesul”, a spus deputatul Cosette Chichirău.

Aleșii de la USR au reușit în urma acestui scandal, în care au transmis imagini live pe Facebook, să intre la balconul destinat presei, unde au stat și ieri.

De la tribuna Senatului vorbesc mai mulți senatori de la PSD, printre care Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc. În același timp, în plen, senatorii USR participă la dezbateri ca și ieri cu cartoane galbene pe care scrie „Toți pentru justiție!”.

„Șerban Nicolae vorbește acum de oameni fără pregătire juridică. Cred că se referă la Eugen Nicolicea”, a adăugat deputata USR.

USR: Ce caută un om care nu e parlamentar la prezidiul Camerei Deputaților?