Boloş, despre impozitarea progresivă: E o sarcină pe care noul Guvern instalat de la 1 ianuarie 2025 o va avea de dus la bun sfârşit

Data publicării:
Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş
Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş. Foto: Facebook/ Marcel Boloș

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, luni, la Antena 3 CNN, că impozitarea progresivă va fi o sarcină pentru noul Guvern care va fi instalat la data de 1 ianuarie 2025.

„În ceea ce priveşte impozitarea progresivă, avem aceste rapoarte ale Băncii Mondiale şi, mai nou, şi OCDE este cea care menţionează această recomandare pentru ţara noastră. Deocamdată, suntem cu sistemul de impozitare unică. Este, dacă vreţi, o sarcină pe care noul Guvern instalat cu data de 1 ianuarie 2025 o va avea de dus la bun sfârşit. Avem un sistem de impozitare a muncii, care este unul dintre cele mai ridicate de la nivelul Uniunii Europene, şi poate e momentul pentru o re-echilibrare”, a declarat Marcel Boloş.

Liberalul a mai spus că „dacă va fi avută în vedere întreaga impozitare a muncii trebuie să gândim pachetul acesta complet de politică fiscală în urma căruia fie ne alegem cu o reducere a impozitării muncii, şi cred că acesta ar fi un obiectiv important pentru România, şi transferul sarcinii fiscale spre consum şi spre impozitarea capitalului, fie doar ne alegem cu măsuri punctuale, care pot aduce pe termen scurt mai mulţi bani la buget”.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri