Buşoi: Dacian Cioloș poate continua ca premier, dar cu guvern politic

Data publicării:
cristian busoi - fb

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, luni, că discuţia legată de o candidatură a lui Dacian Cioloş din partea PNL la Parlament în acest moment este puţin probabilă, dar asta nu înseamnă că nu poate exista un proiect politic împreună cu acesta, de a continua ca premier, dar cu un guvern politic, nu unul de tehnocraţi.

cristian busoi - fb

Liderul PNL Bucureşti a precizat că, în urma apelului său către premierul Dacian Cioloş, au fost mai multe semnale publice şi nepublice că acesta este hotărât să nu candideze pe lista vreunui partid la alegerile parlamentare.

În opinia mea, discuţia legată de o candidatură la PNL în acest moment este puţin probabilă, aproape exclus să se întâmple”, a arătat Cristian Buşoi, potrivit News.ro.

El a menţionat că „acest lucru nu înseamnă că, fără a fi candidat pe listele PNL, nu poate exista un proiect politic împreună cu Dacian Cioloş, care să însemne o susţinere a sa de a continua ca premier, dar cu un guvern politic, nu unul de tehnocraţi, aşa cum este normal şi cum există şi în aşteptarea publică, după alegerile parlamentare”.

Deci, poate exista un proiect politic cu domnul Cioloş şi fără să fie candidat pe listele PNL”, a mai spus Buşoi.

El a adăugat că, „după alegerile parlamentare, singura posibilitate de formare a unui Guvern este aceea de a forma un guvern politic, în care partidele să îşi asume, printr-o majoritate, oameni politici care să preia portofoliile guvernamentale”.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la TVR, că în mod cert nu va intra într-un partid politic, nu va înfiinţa o formaţiune şi nici nu va candida la parlamentare, dar că şi-a încurajat miniştrii care vor să facă politică să se implice, pentru a continua proiectele, însă nu a dorit să comenteze varianta ca el să fie numit din nou premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri