Sari la conținut

C.P. Tăriceanu, despre cererea de urmărire penală a lui G. Oprea: „Suntem în vacanță parlamentară”

ACTUALIZARE 15.15: O reacție a avut și Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL: „PNL își va menține cutuma de a vota în favoarea cererilor de ridicare a imunității, pentru a da cale liberă investigațiilor justiției”.


„Suntem în vacanță parlamentară. După părerea mea, trebuie în mod normal tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Am să fac o consultare cu membrii Biroului Permanent, să văd dacă există disponibilitatea de timp necesară pentru a convova biroul și a avea cvorumul de ședință. După aceeea voi lua hotărârea”, a adăugat el.

Direcția Națională Anticorupție a trimis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Este vorba despre deplasările cu coloana oficială, deși potrivit legii miniștrii au dreptul la aceasta doar în situații excepționale.