Cezar Preda: PNL solicită demisia lui Dragnea din funcția de președinte al PSD

Data publicării:
preda

PNL solicită demisia președintelui PSD în urma unei sentințe definitive dată de justiția din România. Este clar că menținerea pe funcție a domnului Dragnea induce în întreg spațiul politicii românești ideea că infractorii pot conduce instituții democratice de forță, precum partidele parlamentare”, a spus Preda într-o conferință de presă.

PNL consideră, potrivit liderului liberal, că „orice minut în care domnul Dragnea rămâne pe funcție creează în întreaga Europă și în lumea democratică certitudinea că în România democrația este în regres, că merge și așa”.

„Suntem atașați valorilor democratice. Nu este o solicitare care vizează persoana domnului Dragnea, ci funcția pe care o ocupă. Această incompatibilitate trebuie să înceteze”, a mai spus Preda.

Întrebat dacă PNL cere și demisia lui Dragnea din funcția de deputat, purtătorul de cuvânt al PNL București a afirmat că „parlamentarul este lipsit de orice constrângere pe care i-o poate da cineva în afara legii de alegere a parlamentarilor”.

„Soluția este de a nu compromite sistemul pluripartidist din România”, a adăugat Preda.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casație și Justiției în dosarul Referendumul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri