Cine este singurul deputat care a votat împotriva eliminării supraaccizei la carburanți

Data publicării:
viorica dancila parlament plen buget inquam george calin 2019-02-15 GC vot buget 1-4023
Foto: arhivă Inquam Photos/George Călin

Roxana Mînzatu (PSD), fost ministru al Fondurilor Europene, a fost singurul deputat care a votat, miercuri, împotriva adoptării proiectului de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time. Deputații Remus Borza și Nicolae Andrei s-au abținut.

Potrivit site-ul Camerei Deputaților, au fost înregistrate 280 de voturi pentru adoptarea proiectului de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Singurul deputat care a votat împotriva adoptării inițiativei legislative este social-democratul Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene în guvernarea PSD.

 

De asemenea, cele două abțineri înregistrate aparțin deputatului Remus Borza și deputatului PSD Nicolae Andrei, precizează Mediafax.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Propunerea legislativă vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaților este for decizional pentru inițiativa legislativă.

„Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți și de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

- Diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

- Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului”, arată expunerea de motive a actului normativ.

Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional, astfel că inițiativa va ajunge la președinte pentru promulgare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri