Ciolacu, despre amânarea legii care elimină pensiile speciale: Nu puteam să-i dăm pe repede înainte, să scoatem o lege proastă

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre proiectul de lege privind pensiile speciale, care a fost amânat în așeptarea unui raport al Băncii Mondiale pe acest subiect. El spune că vrea ca acest capitol să fie închis pentru totdeauna.

„E o lege care a fost stopată pentru că cu toții am așteptat să vedem raportul Băncii Mondiale. Nu puteam să îi dăm pe repede înainte și să scoatem o lege proastă. În acest moment a venit raportul de la Banca Mondială și vrem să închidem acest capitol pentru totdeauna”, a spus Ciolacu.

El a vorbit și despre banii din PNRR.

„Cu cererea de plată numărul 2 am primit semnale de la Comisie că va fi acceptată. Sunt două sau trei jaloane pe care le negociază ministerul Fondurilor Europene cu Comisia. În acest moment, pentru mine și pentru PSD prioritatea unu este să închidem discuția în ceea ce privește pensiile speciale, dar repet, pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Peste tot în lume pensiile militarilor nu sunt considerate pensii speciale. Vom face tot ce trebuie pentru ca jalonul să fie îndeplinit”, a spus el.

Pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care țara s-a angajat prin acest plan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri