Ciolacu: „Iohannis are şanse să devină secretar general al NATO. Niciun lider decident nu e împotriva lui”

Data publicării:
klaus iohannis la bruxelles
Klaus Iohannis a anunțat, la începutul lunii martie, că „a decis să intre în competiție pentru funcția de secretar general al NATO”. FOTO: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis are şanse să devină secretar general al NATO şi că niciun „lider decident” nu este împotriva lui, transmite Agerpres.

Premierul a fost întrebat, la DC News, dacă sunt reale şansele lui Klaus Iohannis la funcţia de secretar general a NATO.

„Are şanse. Cea mai mare şansă a domnului preşedinte este că împotriva lui nu este nimeni cu un vot negativ. Nu există un lider decident care să spună nu Klaus Iohannis. În ceea ce îl priveşte pe domnul Rutte (Mark Rutte - n.r.) am văzut că deja există Ungaria, unul dintre statele care au spus că nu sunt de acord. Eu sunt mândru de orice român care ajunge într-o poziţie importantă în lume”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că preşedintele României „are nişte argumente puternice” pentru funcţia de lider NATO, iar „estul Europei trebuie să fie reprezentat în structurile europene şi în structurile nord-atlantice”.

Klaus Iohannis a anunțat, la începutul lunii martie, că „a decis să intre în competiție pentru funcția de secretar general al NATO”.

„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri