Ciolacu spune că a cerut Secretariatului General al Guvernului să-l verifice pe Iulian Iancu, luat în calcul de PSD pentru ANRE

Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - GUVERNUL ORBAN II - AUDIERI - 18 FEB 202
Iulian Iancu ar putea fi propunerea PSD pentru ANRE. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu există o decizie în partid, dar se discută pe această temă, cu privire la susţinerea lui Iulian Iancu pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în locul lui Alexandru Stănescu, menţionând că a cerut o verificare a acestuia, prin Secretariatul General al Guvernului, aşa cum se procedează „cu toate propunerile politice”.

„Este o discuţie avută în interiorul partidului, în acest moment nu există o decizie. Pentru toate propunerile politice din cadrul Guvernului sau din cadrul Parlamentului, am cerut prin Secretariatul General al Guvernului o astfel de verificare, mi se pare de bun simţ”, a precizat Ciolacu, după şedinţa coaliţiei de guvernare, informează Agerpres.

Alexandru Stănescu, propus de grupul parlamentar al PSD ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE, a demisionat din 3 martie din această funcţie.

„Am înaintat Parlamentului demisia din funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată”, declara Stănescu.

În august 2019, președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu propus de Viorica Dăncilă în funcția de vicepremier pentru teme economice. La momentul respectiv, președintele spunea că „există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, un drum prin care își consolidează statul de drept și valorile democratice, și nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri