Ciolacu spune că nu a știut discuția privind includerea autonomiei Ținutului Secuiesc la vot: “E prima oară când văd stenograma”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu iesind din sediul PSD din kiseleff
Liderul PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, la Digi24, că nu a știut, înainte ca proiectul privind acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc să treacă tacit pe 25 martie, că, pe 12 martie, a fost o discuție privind includerea acestuia pe ordinea de zi a Camerei.

“Ordinea de zi a plenului Parlamentului, a Camerei Deputaților, se face de către Comitetul liderilor. În Comitetul liderilor au hotărât ca pe Ordinea de Zi, deoarece urmează un vot telefonic, să fie trecute numai legi care au legătură cu măsurile anti-COVID. Eu nu particip ca și președinte al Camerei la Comitetul liderilor. (Alfred Simonis, liderul de grup PSD – n.red.) mi-a adus la cunoștință decizia clară ca pe ordinea de zi să nu fie trecut altceva decât măsurile anti-COVID.”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat despre stenograma publică a acelei întâlniri și faptul că Marius Pașcan, liderul de grup al PMP, le-a atras atenția colegilor despre proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, Ciolacu a răspuns: “Este prima oară când văd stenograma”.

Marius Pașcan a declarat în cadrul ședinței Comitetului liderilor că “dacă nu-l dezbatem (proiectul – n.red), va trece de noi în 25 (martie – n.red.) și merge la Senat”.

Ulterior, liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a anunțat că propunerea de a urca mai sus pe ordinea de zi a plenului proiectul legislativ a fost adoptată.

Președintele interimar al PSD a dat asigurări că “niciodată acest proiect de lege nu va trece prin Parlamentul României”.

Senatul a respins, miercuri, proiectul.

Legea a fost subiect de dispute politice miercuri dimineață, după ce a fost adoptată tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților.

Adoptarea tacită presupune că legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptată sau respinsă, și trece de prima cameră a Parlamentului fără să fie votată de deputați. Senatul este cameră decizională.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri