Dacian Cioloș, atac la PNL și PSD: Sunt de acord cu Iohannis că virusul nu are culoare politică. Dar incompetența are

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș la o dezbatere în Parlamentul European
Europarlamentarul Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș. Foto: Facebook Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dacian Cioloș a lansat un nou atac la PNL și PSD, notând într-un mesaj pe Facebook că deși virusul nu are culoare politică, "incompetența are culoare politică și este marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în parlament și în guvern". El spune că în actuala situație de criză "Parlamentul și Guvernul României se joacă de-a politica".

"Sunt perfect de acord cu președintele Iohannis că virusul nu are culoare politică. Dar haideți să spunem adevărul: incompetența are culoare politică și este marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în parlament și în guvern în clipa de față.

Știam că vine valul doi, știam că avem probleme de testare, știam că lucrurile pot scăpa de sub control. Iată că astăzi avem și cifre pentru a confirma temerile noastre. Vinovații sunt cei care de 30 de ani alternează la putere și nu au pregătit aparatul administrativ și societatea pentru momentele de criză.

În ritmul acesta, cu voturi suficiente pentru a guverna încă 30 de ani, România va fi la fel. Nu se va schimba nimic în bine. Responsabilitățile trebuie asumate fără nicio ezitare. Într-o situație de criză internațională, în care o planetă întreagă își numără morții și încearcă să găsească soluții medicale, Parlamentul și Guvernul României se joacă de-a politica, spre rușinea lor și drama cetățenilor", a notat liderul PLUS, Dacian Cioloș, joi, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Apelul lui Klaus Iohannis pentru politicieni: Virusul nu are culoare politică

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, un apel la politicieni, în ziua în care au fost anunțate 555 de noi cazuri de COVID-19. Acesta a spus că "este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar".

"Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor”, a declarat Klaus Iohannis, în urma vizitei sale de la Institutul Cantacuzino.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri