Cresc tensiunile în partidul lui Tăriceanu

Data publicării:
catalin frangulea tineret alde
Din articol

Cătălin Frangulea, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a ALDE, le-a trimis o scrisoare deschisă colegilor din conducerea TLDE în care le cere ca, la şedinţa Biroului Politic Naţional al organizaţiei, să fie adoptate criterii de integritate care să se aplice candidaţilor la alegerile parlamentare astfel încât pe listele partidului să nu se regăsească persoane urmărite penal sau condamnate pentru fapte de corupţie, incompatibilitate sau conflict de interese.

catalin frangulea tineret alde

Cătălin Frangulea: Nu putem demonta acuzația de dușmani ai justiției decât cu liste fără corupți    

” Nu apăr - şi sunt convins că nici voi nu o faceţi - corupţii sau oamenii lipsiţi de moralitate, şi cred că la Biroul Politic Naţional de sâmbătă avem ocazia să demonstrăm tuturor ce fel de politică ne dorim pentru România. Reuniunea de sâmbătă este un prilej perfect pentru a arăta public că ALDE nu este şi nici nu va fi paravanul unor interese personale sau arma politică duşmanilor justiţiei”, scrie Cătălin Frangulea care este, totodată, şi preşedintele TLDE Ialomiţa.

Frangulea le cere colegilor săi din TLDE să asume un set de principii prin a căror aplicare ALDE să ofere cetăţenilor liste curate.

” Nu putem demonta acuzaţia de duşmani ai justiţiei, o acuzaţie ce ni se aduce constant, decât adoptând următoarele principii: ALDE nu trebuie să accepte pe listele sale niciun candidat urmărit penal, arestat preventiv, aflat sub control judiciar, trimis în judecată sau condamnat pentru fapte de corupţie, asimilate corupţiei, incompatibilitate sau conflict de interese”, se arată în scrisoare deschisă trimisă tinerilor membri ai ALDE.

Discuţiile în ALDE legate de necesitatea stabilirii unor criterii de integritate pentru candidaţii partidului au fost declanşate, luni, de către senatorul Vasile Nistor, preşedinte executiv al partidului, care a cerut demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului din cauza problemelor acestuia cu justiţia şi convicarea unui Congres extraordinar în care să fie stabilite nişte criterii de ordin etic în selectarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

În replică, Tăriceanu a afirmat că solicitarea lui Nistor reprezintă o manevră orchestrată de către PNL. ”Nu sunt dispus să facem toate jocurile PNL”, a comentat Tăriceanu, secondat de Varujan Vosganian care a l-a acuzat pe Nistor că este nemulţumit de faptul că nu este dorit de nicio filială pe listele de candidaţi şi că îşi negociază trecerea la PNL

Miercuri, deputatul Vasile Cătălin Drăguşanu, preşedintele ALDE Neamţ, şi-a anunţat susţinerea pentru ideile lui Nistor, însă a fost exclus din partid de către Biroul Executiv Judeţean în seara aceleiaşi zile. ”Excluderea vine şi ca urmare a faptului că deputatul Vasile Cătălin Drăguşanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce serveşte interesele politice ale altui partid”, se arăta într-un comunicat al ALDE Neamţ.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal în dosarul retrocedărilor acordate lui Paul Lambrino, iar imunitatea parlamentară care i-a fost menținută în Senat lui Varujan Vosganian a împiedicat procurorii să-l cerceteze pe Vosganian pentru acordarea de facilități omului de afaceri Ioan Niculae pe când Vosganian era ministru.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri