Crin Antonescu sugerează că ar putea cere modificarea acordului de coabitare

Data publicării:
crin ponta cotroceni resize -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik-2

„Eu cred că lucrurile sunt destul de clare. Mai întâi văd că aveți dubii în legătură cu existența protocolului. Protocolul există, e real, e oficial. Eu știu că există alianțe care s-au rupt și încerc să-l preîntâmpin în cazul nostru. Numai că o alianță nu se poate rupe decât în urma unui act oficial, în sensul acest vorbesc eu de tribunal. Câtă vreme așa ceva nu există, și slavă Domnului că nu există, protocolul este în vigoare. Eu nu resping dorința partenerilor noștri de a rediscuta numite aspecte, de a adăuga, poate, anumite lucruri la protocol.

Dar am spus că un document politic oficial nu poate fi desființat prin comentarii, ci tot prin decizii oficiale. USL merge mai departe pentru că mizele sunt enorme. Oricât de complicat ar fi un incieent sau altul trebuie să avem puterea să îl depășim”, a spus Crin Antonescu, la Digi24.

Întrebat dacă a vorbit cu Victor Ponta despre acest protocol, copreședintele a spus că nu și că este tot timpul din lume.

Despre declarația lui premierului cum că protocolul nu mai există și că alianța funcționează din necesitate, Crin Antonescu a spus:

N-a spus nici premierul că protocolul nu mai există, a spus ceva de genul: e ca și cum ar fi suspendat. Cred că este, printre altele, expresia dorinței premierului de a așeza și mai solid colaborarea dintre noi”, a adăugat Antonescu.

Despre o eventuală negociere a protocolului, Crin Antonescu a spus că nu respinge acest termen: „Putem să-i spunem cum vrem, dar USL n-a încetat nicio clipă să funcționeze și, evident, protocolul ei n-a încetat nicio clipă să fie valabil”.

Despre noile baze ale colaborării dintre PSD și PNL, Antonescu a afirmat că acestea trebuie să fie cele vechi. Iar în ceea ce privește relația cu președintele Traian Băsescu, dacă ar trebui normată de un protocol modificat, copreședintele USL a răspuns:

„Nu cred că este nevoie, deși, dacă domnului Ponta să zicem, sau cuiva, i-a dat prin minte să completăm protocolul în sensul de a face prevederi referitoare la Sorin Roșca Stănescu, sigur că atunci am putea face unele privitoare și la Traian Băsescu. Totuși, e un personaj politic, deocamdată măcar, ceva mai important. Dar eu nu cred că despre asta avem a vorbi”, a declarat Crin Antonescu, la Digi24.

Crin Antonescu: Alianța va dura și după alegerile prezidențiale

Copreședintele USL a mai spus că alianța va continua și după 2014, un an electoral în România: Posibilitatea ca alianța să se rupă anul viitor este redusă în opinia acestuia.

„Am încredere în continuare în colegii de partid, în partenerii mei. Noi am plecat la o construcție care nu avea drept scop ca Victor Ponta să ajungă premier, sau eu președinte, sau doar noi la guvernare. Am plecat la o construcție de anvergură, care vizează România, de durată și din acest motiv eu cred că alianța va dura dincolo de alegerile prezidențiale, sau de alegerile europarlamentare, sau de cine știe ce moment de tensiune care poate să mai survină”, a adăugat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri