CTP: Concertul organizat de Institutul Revoluției, o „ticăloșie calculată”. Ce făcea Ion Iliescu în seara de 21 decembrie știți?

Data actualizării: Data publicării:
ctp4
Cristian Tudor Popescu, la Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu, este o invenție a acestora, pentru a se valida pe ei înșiși ca revoluționari, iar concertul pe care vor să-l organizeze de 22 decembrie este o „ticăloșie calculată”. Pe de altă parte, artiștii dau dovadă de cinism acceptând să participe la concert și dovedesc că pentru ei „banul n-are miros”, a spus CTP la Digi24.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu:

„Asta este o ticăloșie. Acest institut este o invenție a lui Ion Iliescu, Voican-Voiculescu și cine mai era atunci în jurul lor, a echipei Iliescu, pentru a se valida ei înșiși ca revoluționari. Nu a avut niciodată alt scop. Acest institut nu are nicio legătură cu Revoluția română. Este semnificativ faptul că respectivul concert trebuia să se desfășoare pe 22, la ora 16:00. Ce revoluție mai era la ora 16:00, pe 22? Ceaușescu era fugit cu elicopterul de patru ore, Iliescu apăruse din fundul grădinii, era la televiziune, salvatorul nației, ce revoluție mai era?

Revoluția se încheiase în noaptea de 21 decembrie. Ce făcea în noaptea de 21 decembrie Ion Iliescu, președintele acestui institut? Ia să vedem dacă vă închipuiți. Ce făcea dl. Iliescu în noaptea de 21 decembrie? Nu știți? Eu am avut curiozitatea să-l întreb, în direct: În noaptea de 21 ce făceați, dle președinte? Unii erau prin Piața Universității - nu prin Piața Brătianu! - și strigau pe acolo Jos Ceaușescu, Jos comunismul, dvs ce făceați?

Știți ce mi-a răspuns? Îmi distrugeam carnetul de partid!

Adică în noaptea aceea dl. Iliescu era ocupat să ardă, să rupă, să distrugă o bucată de carton pânzat, vopsit în roșu. Asta era ocupația dlui Iliescu! Deci, până atunci își ținuse carnetul ăla la loc de cinste și în noaptea de 21 ce s-a gândit dl. viitor președinte? E momentul să... ce să fac? Să ard carnetul de partid?! Păi, trebuia să-l țină. De ce să-l ardă? De ce să arzi carnetul de partid în noaptea aia? Ca să pari după aceea revoluționar și tot ce-a pretins dl Iliescu?

Deci, este o ticăloșie, dar este calculată.

Nu dl. Iliescu coordonează acțiunea, ci echipa de acolo cu dl. Voican. Pe ce mizează? Mizează pe faptul că oamenii, tinerii, vor veni să-i asculte pe acești cântăreți. Vor veni oricum, fără să le pese că au fost omorâți niște oameni acum 30 de ani. Vin s-o asculte pe Andra, bineînțeles, o să vină să asculte Holograf, fiecare cu publicul lui, și o să adune multă lume acolo. Această multă lume este gândită să valideze acest institut-fantomă și pe revoluționarii Iliescu, Voican și cine o mai fi pe acolo, Iliescu fiind orice, dar nu revoluționar. O să vedem dacă instanța ne spune că este un ucigaș în masă. Asta da. Dar calitatea sa de revoluționar este în mod clar indiscutabil absentă. Dl. Iliescu n-a avut nicio treabă, n-a spus un cuvânt în zilele Timișoarei, a apărut după aceea.

E posibil acest concert, această ticăloșie a fost făcută posibilă prin înlăturarea directorului acestui institut, dl. Claudiu Iordache. Dl. Claudiu Iordache de la Timișoara este un revoluționar autentic, un om care și-a riscat viața cu adevărat în piață, în fața catedralei, la balcon, atunci, îl știe o țară și o Timișoară întreagă din acele zile. Și a fost înlăturat și înlocuit cu dl. Voican. Și acum s-a putut face, iată, concertul. Și dacă se face, o să vedem lume dansând acolo, eventual cu câte o sticlă în mână, că se apropie Crăciunul. Ce să facă oamenii când îți cântă Andra, Holograf și Monica Anghel?

Artiștii bineînțeles că au o responsabilitate. Este o dovadă din partea lor de cinism, sunt plătiți gros, din moment ce acest concert e 100.000 de euro, din ban public, și pentru unii dintre ei banul n-are miros. Și atunci vin, cântă, își fac treaba, își iau banii și pleacă. Nu-i interesează ce-au făcut și cui slujesc folosindu-și vocea și talentul”.

Citiți și: VUNK, Andra și alți artiști s-au retras de la concertul programat duminică de Institutul Revoluției

CTP, întrebare pentru telespectatori: O vedeți pe Firea dând ordin ca Timișoara să fie rasă de pe fața pământului, ca Elena Ceaușescu?

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri