Dacian Cioloș: Am primit mandat din partea președintelui, care e apropiat de PNL. Eu consider că este un mesaj și pentru PNL

Data actualizării: Data publicării:
ciolos si iohannis la cotroceni
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un guvern. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat marți că speră să refacă coaliția cu PNL și UDMR la negocierile de miercuri și că președintele Klaus Iohannis ar fi dat „un semnal” Partidului Național Liberal când a decis să îl nominalizeze pentru funcția de prim-ministru.

„Nu ne-am trezit noi să propunem aceste discuții. Am primit mandat din partea președintelui. Președintele e un apropiat de PNL. Eu consider că este un mesaj și pentru PNL. Acum vom vedea cât este de primit acest mesaj din partea PNL”, a declarat Dacian Cioloș la B1 Tv.

Cioloș a precizat că i-a promis președintelui că îl va ține „la curent” în legătură cu stadiul negocierilor.

„La întâlnirea pe care am avut-o a spus că nu intenționează să se implice direct în negocieri, acesta fiind rolul partidelor”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul desemnat spune că îl va consulta pe președinte în legătură cu anumite portofolii, acolo unde șeful statului are atribuții.

În legătură cu negoicerile care urmează să fie purtate miercuri între Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, premierul desemnat spune că se așteaptă la orice. 

„Mă aștept la orice. Multă lume văd că spune, suntem într-o situație de criză, deci cu cât mai repede clarificăm, cu atât mai bine. Dacă după această primă discuție vedem care sunt pretențiile fiecăruia, vedem cum ne putem organiza în următoarele zile cât mai repede. Dacă nu există intenția de a continua aceste discuții, vedem ce facem în continuare”, spune Cioloș.

Liderul USR nu s-a discutat în partid despre împărțirea portofoliilor, până după finalul discuțiilor cu președintele PNL și UDMR.

Cioloș a mai spus că exclude negocierile cu PSD și că dacă nu va reuși să refacă coaliția, sunt două variante: fie renunță la mandatul de a forma guvernul, fie va veni în Parlament cu un guvern minoritar USR.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri