Dacian Cioloș îl critică pe Ludovic Orban: „Sprijinul nostru a fost condiționat” de anumite priorități. „S-a bătut pasul pe loc”

Data actualizării: Data publicării:
CIOLOS ORBAN agerpres_11706783
Dacian FOTO: Agerpres

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, îl critică pe premierul Ludovic Orban pentru că multe dintre prioritățile asupra cărora liberalii au căzut de acord cu Alianța USR-PLUS nu au fost duse la îndeplinire.

Dintre prioritățile pe care le-am discutat cu Orban la sfârșitul anului trecut, prea puține au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuția de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi și a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum așteptăm acțiune politică decisivă în acest sens”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook, după o întâlnire cu Ludovic Orban.

El mai spune că secția specială pentru magistrați nu a fost desființată, că nu există încă un calendar clar pentru desființarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale și că nu este „deloc satisfăcătoare” distribuția banilor pentru investiții în infrastructură.

Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiționat de aceste priorități acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament și așteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a scris Cioloș.

Ludovic Orban se află la Bruxelles pentru discuții cu conducerea Comisiei Europene și cu șefi ai grupurilor politice din Parlamentul European.

Sunt întâlniri importante pentru care l-am felicitat pe prim-ministrul Orban, pentru că în acest fel reconectează Guvernul României la dezbateri europene esențiale despre cadrul financiar multianual al UE și la oportunitățile de finanțare cu bani europeni pentru proiectele din țară în noul context al BREXIT, al Pactului Verde și ambiției UE de a investi tot mai consistent în digitalizare”, a mai scris Cioloș.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri