Sari la conținut

Sputnik laudă dezamăgirea lui Tăriceanu față de UE

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu este promovat de agenția de propagandă a Kremlinului, Sputnik, după ce a expus într-un interviu câteva idei care ar putea da naștere unor dezbateri nu numai în România, ci și în UE.

160920_ICCJ_tariceanu_004_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Președintele Senatului a mărturisit o mare dezamăgire față de UE, mai precis față de regimul la care UE supune România”, scrie Sputnik. El a numit BREXIT „o decizie de curaj a britanicilor”.

Tăriceanu este de părere că forțele oculte au ajuns să conducă România nu forțele democratice. „Sunt oculte pentru că nu sunt vizibile”, a răspuns fostul premier, dând ca exemplu „liste secrete ale SRI și DNA cu cine să fie ascultat, anchetat”. Un alt exemplu este referendumul pentru demiterea lui Băsescu, când s-a aflat că au intervenit judecători, dar și alte „institituții care și-au depășit rolul constituțional”.

„Mă întreb dacă nu cumva britanicii au făcut bine ieșind din UE, a spus Tăriceanu. Știți de ce au ieșit? Pentru că ajunseseră să nu-și mai conducă singuri țara. Am fost premierul care a condus țara în UE și am momente în care mă gândesc dacă ne-am imaginat că vom ajunge vreodată aici”, a mai declarat președintele Senatului în interviul promovat de Sputnik.

Călin Popescu-Tăriceanu este de părere că forțele oculte sunt prezente și la manifestațiile actuale. „90% dintre participanți sunt oameni de bună credință, dar sunt cei care deturnează atenția de la probleme grave. Nu se mai discută de Coldea, de corupția din instituțiile statului”, consideră Tăriceanu.