Emil Hurezeanu: „Posibilităţi - MApN revine la PNL, prin Corneliu Dobriţoiu; George Maior - ambasador în SUA”

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-14h28m19s161

Analistul politic Emil Hurezeanu a vorbit la Digi24 despre un posibil aranjament în care portofoliul Justiţiei să revină Partidului Social Democrat, iar Partidul Naţional Liberal să primească, în contrapartidă, mandatul Ministerului Apărării. Corneliu Dobriţoiu ar fi viitorul ministru al Apărării, funcţie pe care a mai deţinut-o în trecut. În acest timp, George Maior ar urma să fie numit ambasadorul României la Washington, având experienţa de şef al Serviciului Român de Informaţii. În locul său ar veni Radu Stroe:

Se pare că domnul George Cristian Maior, actualul director al SRI, se pregăteşte de un transfer la Washington, ca ambasador al României. În locul său, PNL l-ar aduce pe Radu Stroe. De asemenea, postul de ministru al Justiţiei, care în mod normal ar reveni PNL, va fi cedat definitiv, nu doar provizoriu, PSD. În locul lui, PSD ar ceda MApn către PNL.


În legătură cu doamna Laura Codruţa Kovesi, înţelegerile s-ar putea să fi fost chiar mai vechi. Deci e vorba de compromisuri de putere şi de forţe, în care se obţin câştiguri uneori chiar de altă natură decât cel în legătură cu care se discută cel mai mult. Deci eu nu cred că povestea doamnei Kovesi aici e importantă. E o încercare de forţe, un skandenberg. Se vorbeşte despre ruperea alianţei (Uniunea Social Liberală). Tot ce nu te omoară te fortifică. Şi în acest caz e valabil. (...)

Dincolo de posibilitatea ca Ministerul Apărării să fie primit de domnul Dobriţoiu, care l-a mai avut – aşa cum se speculează în această seară –, şi de posibilitatea ca domnul Maior, cu experienţa acumulată la SRI, să fie numit ambasador în Statele Unite, nu e nici un pericol. Se joacă în extremis pentru obţinerea unor avantaje în "ţinutul dinăuntru", în nici un caz pentru săritura în gol”, a afirmat Emil Hurezeanu, la emisiunea Jurnalul de Seară.

Pe aceeaşi temă:

Victor Ponta: Nu am pus problema ruperii USL. Eu am spus ce fac, nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont, îmi asum

Crin Antonescu: Ruperea USL, o himeră care trebuie să mai aştepte. Victor Ponta: Decizia numirii șefului DNA îmi aparţine

Ecaterina Andronescu: Poate că e norocul sau ghinionul lui Victor Ponta că s-a nimerit acum interimar la Justiție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri