EXCLUDERI ÎN PNL. Andrei Chiliman și Cătălin Cherecheș îi dau replica lui Crin Antonescu

Data publicării:
14012013 20chiliman-43778

Președintele PNL, Crin Antonescu, a propus convocarea unui congres extraordinar al partidului, care ar putea avea loc în februarie, precizând că această instanță trebuie să tranșeze problema liberalului Andrei Chiliman. După congres, plec ori eu, ori Chiliman, a spus Crin Antonescu. În ceea ce-i privește pe Cătălin Cherecheș și Octavian Bot, conducerea partidului a aprobat deja, luni, excluderea lor, în timp ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu recunoaște că s-a simțit, uneori, umilit în partid.

Andrei Chiliman: Este dovada unei gândiri de tip bolșevic

Andrei Chiliman a declarat pentru Digi 24 că el nu a atacat niciodată PNL, ci pe Crin Antonescu, pe care îl acuză că vrea să subordoneze partidul în funcţie de obsesiile sale. „Este dovada unei gândiri politice de tip bolşevic. Cine nu e cu noi e împotriva noastră (...) E ca acea adunare între doi lupi și o oaie care votează ce o să mănânce la prânz. Singurele manifestari care nu fac bine partidului sunt acțiunile politice ale lui Antonescu”, a declarat Andrei Chiliman.

În schimb, în mai multe intervenţii publice din ultima perioadă, primarul Sectorului 1 l-a lăudat pe fostul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu. „Tăriceanu este un om de onoare (...) se va bate ca PNL să rămână un partid prooccidental”, a spus primarul Sectorului 1.

Cătălin Cherecheș: „Crin Antonescu m-a dat afară și acum doi ani și m-a chemat înapoi”

La rândul său, Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, spune că a fost dat afară din partid și acum doi ani, iar ulterior a fost rechemat de Crin Antonescu. „Domnul Crin Antonescu m-a mai dat afară acum doi ani și m-a rechemat. Pe de altă parte, eu sunt un om serios, sunt un ardelean autentic, un om cu coloană vertebrală și nu cred că sunt câștigat la loz în plic și nici la alte jocuri de cabană, ca să își bată cineva joc de munca mea și de onoarea mea”, a declarat Cătălin Cherecheș la Digi24.

Octavian Bot, șapte partide în 22 de ani

Celălalt liberal propus pentru excludere, deputatul Octavian Bot, este la al şaptelea partid în cei 22 de ani de carieră politică. A fost în Partidul Alianței Civice (PAC), PL- 93, PNL, PNL- CD, Uniunea Forțelor de Dreapta (UFD), Acțiunea Populară (AP), și apoi din 2008 în PDL. În ianuarie 2012 a demisionat din PDL și a trecut la PNL, după ce a negociat cu liderul liberal Crin Antonescu votul împotriva guvernului Ungureanu, cerând în schimb obţinerea unui loc pe listele PNL Bihor. Această organizație nu l-a vrut însă, iar deputatul a negociat din noi cu liderul liberal și a fost primit pe listele de la Bucureşti, în Colegiul 8.

După alegerile parlamentare din 9 decembrie, Bot i-a atacat dur pe liderii PNL Bihor într-un articol intitulat „Perdantul si popa prostul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri