Finalul războiului politic din PSD ar putea fi neașteptat, spune Mihai Chirica

Data actualizării: Data publicării:
mihai chirica

Finalul războiului politic din PSD ar putea fi neașteptat, spune Mihai Chirica, fostul președinte al PSD Iași. „Nu sunt pe deplin convins că marea masă a protestatarilor, de această dată, vor reuși să-l dea jos pe Liviu Dragnea. Există premisele, dar nu certitudinea pentru acest lucru”, a declarat la Digi24 primarul municipiului Iași.

„Cu siguranță se va intra la negocieri dure, pe stilul caracteristic, cu promisiuni masive, dar cred că lucrurile încă mai au o perioadă de timp de fierbere până când se va segrega o masă cu adevărat de reformatori în PSD”, este de părere Mihai Chirica.

„Ca reprezentant al comunității ieșene, în calitate de primar, Iașiul nu-l susține pe Liviu Dragnea. În capitala studențimii din regiunea de nord-est, PSD-ul este o cantitate neglijabilă, iar liderii de acum ai partidului încearcă, într-o formă aproape anormală, să susțină în viață un mort pe laviță. Nu cred că va avea câștig de cauză cel care este președinte acum”, consideră fostul lider local al social-democraților, acum exclus din PSD.

Întrebat dacă și-ar dori din nou șefia PSD Iași, în cazul în care Liviu Dragnea ar pleca din fruntea partidului, Mihai Chirica a răspuns că nu are „nici cea mai mică intenție” să creadă într-o reformă a partidului care ar putea avea loc doar prin plecarea lui Liviu Dragnea. „Acest partid nu suferă doar din cauza liderului său, este un rezultat al unor frustări acumulate de mulți ani de zile în PSD, care în cele din urmă au născut un Liviu Dragnea. Reforma partidului - ceea ce nu reiese din scrisoarea contestatarilor - înseamnă mult mai multe lucruri, înseamnă o abordare total diferită de ceea ce se întâmplă acum, cu oameni care își doresc să nu stea doar pentru funcții, ci pentru a stabili un traseu pentru social-democrația românească pe termen lung, oarecum într-un parteneriat real european, dar și într-o corelare foarte strânsă cu politica UE”, a explicat Mihai Chirica.

Dacă Liviu Dragnea nu va fi debarcat și va rămâne lider al partidului, cu siguranță că îl va conduce mult mai greu, este de părere primarul Iașiului. „Sper că nu se va întâmpla acest scenariu, nici nu știi dacă să te bucuri sau să deplângi acest lucru”, spune Chirica. „Din punctul meu de vedere, prezența lui Dragnea în continuare nu face decât să distrugă în totalitate economia românească. Absența lui de acolo poate naște un alt monstru, cu care trebuie să o iei de la capăt”, avertizează Chirica. PSD, astăzi, ar trebui să se declare învins. Ne-a adus „într-un impas de guvernare și într-o politică economică total nesustenabilă cu politica europeană”, spune fostul lider local al PSD Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri