Sari la conținut

Finul lui Victor Ponta şi Mirel Palada s-au înscris în PRU

mirel palada captura-1

Deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, şi fostul purtător de cuvânt al Cabinetului său, Mirel Palada, alături de alţi doi deputaţi PSD şi PMP, şi-au anunţat, joi, înscrierea în Partidul România Unită (PRU), formaţiune naţionalistă condusă de către deputatul Bogdan Diaconu, potrivit News.ro.

Marius Manolache a fost până joi deputat PSD. Finul fostului premier Victor Ponta este cunoscut pentru mai multe declarații controversate, cum ar fi cea cu privire la pensiile speciale ale parlamentarilor.

Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic”, spunea în iunie 2015 parlamentarul.

Marius Manolache a angajat în 2015 şi o fostă lucrătoare a clubului Bamboo pe post de consilieră parlamentară, dar a fost demisă în aceeaşi zi după ce aceasta s-a lăudat pe Facebook că, lucrând acum la Parlament, nu va mai avea probleme în trafic.

Tot joi a intrat în PRU şi Mirel Palada, fostul consilier şi purtător de cuvânt al Cabinetului Ponta.

Sunt mândru că sunt român. Sunt onorat că îmi pot pune experienţa profesională la dispoziţia unui partid tânăr, de viitor. Îmi doresc o Românie puternică, sprijinită de capital românesc puternic. Cred cu tărie în soarta europeană a României, dar îmi doresc ca asta să nu ducă la o nivelare culturală care să ne şteargă specificul limbii şi istoriei şi obiceiurilor”, a scris Palada, joi, pe Facebook.

El se va ocupa de comunicarea cu presa a PRU.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din funcţie după o serie de declaraţii şi conflicte în care a intrat pe Facebook cu jurnaliştii, inclusiv prin celebrul atac la „pufoşii” din presă.

Alţi doi deputaţi care s-au alăturat partidului fondat de Bogdan Diaconu (fost deputat PSD) sunt Camelia Khraibani, fost deputat PSD, şi Mario Caloianu, fost deputat UNPR, devenind membru PMP după fuziunea celor două partide.

Din Partidul România Unită face parte din 2015 şi europarlamentarul Laurenţiu Rebega, fost membru PC, care în aprilie 2016 a chemat-o în România pe lidera Frontului Naţional, formaţiune extremistă din Franţa, Marine le Pen.

Din cauza declaraţiilor sale de factură naţionalistă şi extremistă, lui Bogdan Diaconu i-a fost retrasă şi invitaţia de a participa pe 6 mai la recepţia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni.