Fostul premier Dacian Cioloș: Coaliția PSD-ALDE joacă baba-oarba cu salariile

Data publicării:
ciolos

Scăderile salariale rezultate în urma aplicării legii salarizării unitare, dar și a trecerii contribuțiilor CAS și CASS în seama angajatului vor afecta zeci de mii de salariați din sectorul public, dar și din cel privat. Într-o postare pe Facebook, fostul premier Dacian Cioloș acuză coaliția PSD-ALDE că a „pus la cale o înșelătorie” care s-a transformat într-un „coșmar” pentru mulți români.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Baba-oarba cu salariile. Ceea ce s-a vrut a fi speranță pentru sute de mii de oameni în campanie electorală, a devenit în cele din urmă, după numai un an de zile, un coșmar pentru mulți dintre ei. Și asta pentru că, presupunând că ar fi existat și bunăvoință din partea celor care au gândit aceste măsuri, în cele din urmă reiese că a fost vorba de: iresponsabilitate, nepricepere, nepăsare, lipsă de transparență, aroganță și minciună. Vedeți mai jos de ce, cu argumente și soluții posibile”, a scris Cioloș, publicând un link spre Platforma România 100, în care sunt prezentate șase probleme ale noii formule de calcul a salariilor, precum și propuneri de soluții pentru fiecare punct în parte.

„Înșelătoria PSD - ALDE a fost posibilă prin inducerea în eroare a oamenilor cu privire la noțiunea de ”salariu brut” și ”salariu net” și prin omiterea de informații. Adică, salariul brut a crescut dar contribuțiile au crescut în același ritm, astfel încât salariul net ”în mână” a crescut cu maxim 2%”, susține Platforma România 100, care solicită public demisia Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Citiți aici materialul integral

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri