Gabriela Firea, un nou atac la adresa Guvernului. Denunță un șantaj

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea, in prim-plan
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei lansează un nou atac la adresa Guvernului. Gabriela Firea acuză controalele dese pe care instituţiile din subordinea Executivului le fac la companiile municipalităţii. Uneori chiar şi de două ori pe săptămână, spune primarul general. Gabriela Firea vorbeşte de ameninţări lansate de unii consilieri generali care nu vor să voteze proiectele din cauza anumitor interese politice. Ea a dat exemplul unor angajaţi ai primăriei care nu ar trebui să primească salarii compensatorii pentru că vor munci tot în subordinea municipalităţii, dar la alte structuri decât cele unde sunt angajaţi acum.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Companiile sunt verificate, și fac o paranteză, chiar și de două ori pe saptămână. Oare de ce? Mă întreb și eu retoric. De Ministerul Finanțelor, de Curtea de Conturi, de ANAF. Rapoartele sunt votate tot în fața Consiliului General. Consiliul General are membri în AGA. Vedeți că avem și unanimitate pe unele subiecte? Nu e normal să masacrăm bugetul Capitalei plătind la 2.000-3.000 de angațati nemeritat salarii compensatorii. Asta e miza. O spun direct. Astea au fost discuțiile. Nu voi ceda acestui santaj. Sunt primar general și respect legea. Nu se face dreptate cu șantaj si nu se face administrație cu presiuni. Cei care au anuntat azi că nu vor vota proiecte, că sunt influențați politic le transmit că îmi fac datoria, vin cu proiecte, dumneavoastră le votați sau nu, dar eu îmi fac datoria cu cinste. Mai departe, mize politice și jocuri de culise financiare, nu mai cedez. Azi se va face lumină”.

Consilierii generali dezbat în şedinţa de joi o altă rectificare bugetară, care prevede diminuarea bugetelor unor instituţii precum Administraţia Străzilor şi Administraţia Spitalelor, cu 153,7 milioane de lei şi, respectiv, 47,8 milioane de lei.

În acelaşi timp, municipalitea ar urma să desfiinţeze Administraţia Străzilor, Administraţia Fondului Imobiliar, ALPAB şi Administraţia Cimitirelor, urmând ca activităţile acestora să fie preluate în totalitate de companiile municipale.

Surse: Digi24, news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri