Gh. Flutur: „Nu este întâmplător că declarațiile au apărut în contextul regionalizării”

Data publicării:
0702flutur-48300

Declarațiile oficialului ungar au venit în contextul tensiunilor dintre România și Ungaria, după ce un secretar de stat din MAE ungar a cerut arborarea steagului Ținutului Secuiesc pe instituțiile din Ungaria. Gestul ar fi fost un protest la adresa nedreptăților pe care le îndură secuii în țara noastră.

Invitați la emisiunea „Jurnal de seară”, senatorul PDL Gheorghe Flutur și deputatul PNL Ludovic Orban au vorbit despre scandalul diplomatic dintre cele două țări.

Nu cred că mai trebuie puse paie pe foc. Legislația românească trebuie respectată indiferent de cetățean, județ, sau regiune. Mai cred că nu este deloc întâmplător că au apărut acum aceste declarații, când discutăm de modificarea Constituției și de regionalizare”, a spus Gheorghe Flutur.

Și ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea, spunea căacest scandal ar putea fi legat de începerea discuţiilor despre regionalizarea României. „Eu nu cred în coincidențe, în general, nu cred în coincidența întâmplării de ieri, când toate televiziunile erau pline cu niște hărți despre regionalizare”, a declarat vicepremierul, joi dimineața.

Ludovic Orban: „Dacă vor să-și pună steagul, să și-l pună pe gard”

Și deputatul PNL Ludovic Orban a comentat acest subiect, fiind de părere că ambasadorul Ungariei în România ar trebui demis, în urma declarațiilor făcute.

Declarațiile ambasadorului ungar nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă practicile diplomatice. E dreptul oricărei țări să stabilească forma de guvernământ, dacă e sau nu stat național. Nici măcar nu știe să numere bine, a zis că avem minorități 20 la sută. Dacă vor să își expună drapelul, să îl expună pe gard sau la ei în casă. Trebuie efectuate demersurile diplomatice pentru retragerea acestui ambasador, pentru că nu mai poate să reprezinte Ungaria în România”, a spus Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri