Gorghiu: Costurile aducerii în ţară a fugarilor să fie suportate de aceştia, nu de către stat

Data publicării:
gorghiu face declaratii la sediul guvernului
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că are în lucru, la Ministerul Justiţiei, un proiect de lege prin care costurile aducerii în ţară a fugarilor să fie suportate de aceştia, nu de către stat. Depunem toate eforturile pentru a stopa fenomenul fugarilor, spune aceasta, precizând că în prima săptămână din an au fost aduşi în România 6 fugari.

„An nou, obiceiuri vechi. Continuăm aducerea în ţară a celor care încă mai cred că pot scăpa de executarea pedepsei în România. Avem în lucru, la Ministerul Justiţiei, un proiect de lege prin care costurile aducerii în ţară a fugarilor să fie suportate de aceştia. Nu de către stat. Depunem toate eforturile pentru a stopa fenomenul fugarilor”, afirmă ministrul Justiţiei, într-o postare pe Facebook.

Alina Gorghiu arată că, totodată, continuă investiţiile în infrastructura sistemului penitenciar.

„Două penitenciare noi au intrat în 2023 în faza de execuţie, şi în multe altele au fost amenajate noi locuri de detenţie. Toate la standarde europene. Pentru ca nimeni să nu mai poată invoca aspectul condiţiilor din penitenciare pentru a se sustrage de la executarea pedepsei în ţară”, afirmă Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Ea anunţă că în prima săptămână din an au fost aduşi în România 6 fugari: - Părăscuţă Ştefan Iulian, adus din Germania, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, pentru tâlhărie; - Stan Florian, adus din Germania, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru tâlhărie; - Amariei Andrada, adusă din Olanda, condamnată la 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru furt; - Basalderu Constantin Viorel, adus din Marea Britanie, condamnat la un an şi 4 luni de închisoare, pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase; - Ursan Ioan Florin, adus din Marea Britanie, condamnat la un an de închisoare, pentru furt calificat; - Doroţ Ionel Samuel, adus din Marea Britanie, condamnat la un an de închisoare, pentru infracţiuni rutiere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri