Guvernul a dublat numărul de străini din afara UE admiși pe piața forței de muncă

Data publicării:
Silhouette of engineer and construction team working at site over blurred background sunset pastel for industry background with Light fair.Create from multiple reference images together.
Muncitori pe un șantier de construcție. Foto: Getty Images

Guvernul a aprobat dublarea numărului de lucrători non-UE nou admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2021, de la 25.000 la 50.000, în condiţiile în care este nevoie de peste 160.000 de lucrători, a declarat premierul Florin Cîţu.

"Un alt act normativ care a fost şi este foarte important pentru piaţa forţei de muncă, dublarea numărului de lucrători nou admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2021. Este acel contingent pe care l-am dublat, numărul de oameni care pot să lucreze în România din spaţiul non EU.

Justificarea - avem, pentru punerea în aplicare a proiectelor de investiţii, nevoie de o cifră, e nevoie de 160.000 de persoane, înţeleg. De la începutul anului avem o creştere de 2,77%, din care 29.995 comunicate în mod repetat de angajatori.

Repet, nevoia este de peste 160.000 de oameni, de lucrători", a afirmat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, transmite Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri