Imagini inedite de la pregătirea alegerilor europarlamentare. Cum au fost surprinşi membrii comisiilor de votare

Data publicării:
buletine vot

Deşi e sâmbătă, a fost forfotă mare în toate primăriile din ţară, încă de la prima oră. De acolo au fost ridicate buletinele de vot. Pe şefii de secţie i-au luat transpiraţiile. Au o responsabilitate mare.

Ce urmează să faceţi?

Să luăm buletinele de vot! Trebuie să ne facem datoria de cetățeni! Luăm buletinele de vot, le ducem la secția de votare, sigilăm! La ora 6 ne întâlnim cu ceilalți membri ai comisiei și mâine începe votarea!

Toată operaţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea forţelor de ordine. În Capitală, jandarmii şi poliţiştii vor fi cu miile în teren. Iar şoferii care au transportat sacii cu buletine de vot au fost testaţi cu etilotestul.

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „Peste 2200 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliției București vor acționa cu ocazia alegerilor La acest moment, debutează transportul buletinelor de vot Primele măsuri luate sunt cele de verificare a conducătorilor auto și a documentelor care însoțesc aceset transporturi. Fiecare conducător auto va fi verificat din punct de vedere al documentelor, dar vor fi testați și cu aparatul alcooltest.”

Mihai Vornicu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti: „În fapt, Jandarmeriei Capitalei i-au fost alocate în jur de 500 de secții de votare. Sunt pregătite și rezerve de resurse de intervenție care vor putea acționa punctual când va fi cazul”.

Sacii cu buletinele de vot au fost transportaţi de microbuze special pregătite.

Maşinile au plecat spre direcţia indicată cu opriri la fiecare secţie de votare. Ca în fiecare an când sunt alegeri, greutatea sacilor i-a biruit pe membrii comisiilor mai puţin forţoşi.

„Ajutăm la cărarea sacilor! Sacii sunt destul de grei iar oamenii aceștia trebuie să care fiecare sac în parte până la secția de votare!”

După plasarea sacilor s-au făcut ultimele verificări.

Liliana Roman, preşedinte al unei secţii de votare: „Una, două, trei, patru! Una specială și două pentru referendum. Urnele? Da! Urnele! Avem separat, europarlamentare cu liste separate și mai avem capitolul celălalt, listetele pentru referendum.!”

S-a făcut şi instructajul cu toţi paşii votului.

Liliana Roman, preşedinte al unei secţii de votare: „Dacă vrea să participe și la referendum, atunci trebuie obligatoriu să ia cele două întrebări, cele două formulare cu întrebarea 1 și 2.”

La final, geamurile şi uşile secţiilor de votare au fost sigilate pentru ca nimeni să nu mai aibă acces în săli până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri