Iohannis: Încurajez responsabilii noștri să contacteze omologii lor din Estonia, să lucrăm la un concept de e-guvernare

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis in stanga si Kersti Kaljulaid in dreapta
Klaus Iohannis a încurajat responsabilii români privind digitalizarea să lucreze împreună cu omologii lor estonieni la un concept de e-guvernare de succes pentru România. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul conferinței de presă de la Tallinn, că a vorbit cu președintele Estoniei despre sistemul de e-guvernare al statului baltic, acesta fiind un model. Șeful statului a spus că încurajează toți responsabilii români din domeniu să contacteze omologii lor estonieni pentru a lucra împreună la un concept de succes.

“Am abordat această chestiune foartă importantă în discuția cu doamna președinte. Este cunoscut faptul că Estonia este un campion al digitalizării și e-guvernării. Este la fel de clar că relațiile noastre foarte bune sunt o bază solidă pentru o colaborare în acest domeniu.

Voi încuraja pe toți responsabilii de la noi din domeniu să contacteze pe omologii lor din Estonia și să încercăm să lucrăm împreună la un concept de succes. Estonia este cu mult, aș spunea chiar foarte mult, înaintea noastră în ce ce privește sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toți cetățenii, securitatea rețelelor samd. Avem foarte mult de învățat și sunt optimist în ce privește o colaborare foarte sănătoasă în acest domeniu.

Ca să punctez acest lucru, să nu rămânem doar la declarații politice, mâine voi vizita centrul prin care Estonia arată musafirilor cum văd ei aici în Estonia sistemele de e-guvernare, e-servicii și securitatea acestora”, a afirmat Klaus Iohannis la Palatul Kadriorg, unde a avut o întâlnire cu președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri