Iohannis: România este unul dintre cei mai fermi susţinători ai Georgiei pentru integrarea europeană şi euroatlantică

Data actualizării: Data publicării:
Salome Zourabichvili și klaus Iohannis.
Iohannis: România este unul dintre cei mai fermi susţinători ai Georgiei în procesul de integrare europeană şi euroatlantică. FOTO: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că România este unul dintre cei mai fermi susţinători ai Georgiei în procesul de integrare europeană şi euroatlantică.

"România va rămâne unul dintre cei mai fermi susţinători ai aspiraţiilor Georgiei de integrare europeană şi euroatlantică. Vă felicit, şi în acest cadru, pentru obţinerea perspectivei europene la Consiliul European din iunie. Integrarea presupune reforme structurale complexe, iar un sistem politic incluziv şi continuarea eforturilor de modernizare şi democratizare reprezintă elemente obligatorii pentru agenda de aderare a Georgiei la Uniunea Europeană", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în declaraţia comună cu omologul georgian, Salome Zourabichvili.

Şeful statului a dat asigurări că România va fi alături de Georgia în tot acest proces.

Preşedintele Iohannis a apreciat, totodată, poziţia fermă a Georgiei în ceea ce priveşte imperativul continuării reformelor.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că România continuă să susţină aspiraţiile euroatlantice ale Georgiei, în conformitate cu deciziile Summitului de la Bucureşti din 2008.

"Ca expresie concretă a sprijinului nostru, ţara noastră va prelua, de la 1 ianuarie, mandatul de Punct de Contact NATO la Tbilisi", a anunţat preşedintele Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri