Kelemen Hunor a anunțat ce i-a spus Ludovic Orban despre asumarea pe buget: Exista riscul să fie făcut „varză”

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor ludovic orban
Kelemen Hunor și Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat la Digi24 care a fost motivul pentru care Ludovic Orban a decis să își asume răspunderea pentru proiectul de buget. „Mi-a spus că există riscul foarte mare să fie făcut „varză” bugetul”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor susține că are încredere că premierul „a plecat cu cea mai bună intenție” pentru această asumare, însă „deschide o portiță absolut inutilă”.

„Deschide o portiță absolut inutilă și nu cred că este foarte bine să mergem în această direcție, ocolind Parlamentul. Eu sunt convins că premierul Orban a plecat cu cea mai bună intenție cu această asumare, însă pe termen lung nu este bine”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

Acesta a dezvăluit o discuție cu Ludovic Orban în care premierul i-a spus care sunt motivele pentru care își angajează răspunderea.

„Mi-a spus că nu există majoritate pentru acest guvern, că riscul e foarte mare să fie făcut acest proiect „varză”, că vom trece în anul 2020 fără buget”, a precizat președintele UDMR.

Liderul UDMR a mai menționat că bugetul va merge la promolgare după ce va fi asumat de Guvern în ședința de plen reunit, chiar dacă va fi contestat la CCR.

„Merge mai departe după asumare. Atacarea la CCR nu suspendă aplicarea bugetului. Eventual va fi o problemă dacă CCR spune că a fost neconstituțională asumarea bugetului”, a declarat Kelemen Hunor.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri