Kelemen Hunor mediază scandalul diplomatic: „Nu trebuie să ne inflamăm degeaba”

Data publicării:
0602kelemen-48027

Tensiune au fost generate de secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, care a declarat, marți, că maghiarii din Transilvania sunt supuși unei agresiuni simbolice și, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul ținutului Secuiesc.

„Aceste simboluri nu lezează în niciun fel nici interesele generale ale României, nici interesele particulare ale cetățenilor români. Nimeni nu va fi mai puțin fericit, nimeni nu va câștiga mai puțin dacă aceste simboluri sunt folosite cu bun simț. Ăsta trebuie să fie punctul de plecare pentru noi, cu calm, cu dialog, așa cum am rezolvat și până acum problemele.

Prin declarații publice de la Budapesta nu pot fi rezolvate problemele de la București. Dar un diplomat are toate instrumentele să găsească soluții bune. Cred că nu neapărat declarațiile publice sunt cele mai adecvate pentru a aduce în atenția autorităților un anumit subiect. Ar trebui să terminăm disputele publice pe subiect. Nu trebuie să ne inflamăn degeaba, pentru că nu este momentul”, a spus liderul UDMR.

Citește și Victor Ponta despre declarațiile unui oficial ungar: „Nu acceptăm niciun fel de lecții de la nimeni”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri