Klaus Iohannis: Curtea Constituţională nu are ce spune de revocări

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Paris, că va răspunde solicitărilor de remaniere a lui Paul Stănescu şi Lucian Şova, aşa cum a anunţat, după 1 Decembrie. El a susţinut că e treaba social-democraţilor dacă se grăbesc, dar că CCR nu are ce să spună pe acest subiect, pentru că se află într-un timp rezonabil de răspuns.

”Dacă dumnealor se grăbesc, îi priveşte. CCR nu are ce să spună, sunt într-un timp rezonabil de răspuns”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a precizat că Guvernul e complet, iar guvernanţii ”nu au decât să-şi facă treaba”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că va redacta în perioada următoare un proiect pentru o posibilă sesizare a Curţii Constituţionale despre posibilitatea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României, rezultat din refuzul şegului statului de a revoca doi dintre miniştrii propuşi pentru remaniere şi de numirea altora noi. Toader afirmă că lunea viitoare va prezenta proiectul, ”cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR”. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că partidul pe care-l conduce nu va iniţia niciun demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, însă referitor la amânarea decisă de acesta cu privire la revocarea a doi miniştri, social-democraţii îi dau termen până săptămâna viitoare, înainte să sesizeze CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-i revoce pe miniştrii Dezvoltării, Paul Stănescu, şi cel al Transporturilor, Lucian Şova şi să-i accepte în locul lor pe cei propuşi de PSD., spunând că va da un răspuns după 1 Decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri