Klaus Iohannis: Nu ştiu unde este premierul, că nu prea a mai fost văzut

Data actualizării: Data publicării:
170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACE_04_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis spune, într-o conferință de presă, că îl va chema pe premierul Sorin Grindeanu la Cotroceni în zilele următoare, ca și pe alți politicieni, pentru a găsi soluţii la situația în care se află România, după emiterea ordonanței pentru modificarea Codului Penal, care a provocat proteste de amploare. Oamenii pot să-şi exprime nemulţumirea în stradă, dar nu strada ia decizii, ci politicienii. Președintele a mai spus că-i lasă premierului un răgaz pentru că nu vrea „un răspuns pripit”.

iohannis

„Cu siguranţă o să invit mai multă lume la discuţii, dar cum abia ieri am scris premierului, şi poate a fost ocupat, nu ştim cu ce, că nimeni nu l-a văzut, dar vreau să-i dau şansa o zi, două, să judece un pic ce am scris acolo. Nu vreau să-mi dea un răspuns pripit ca data trecută, că nu ne foloseşte la nimic, şi lui sigur nu, după care va trebui să invit oamenii la Cotroceni să găsim o soluţie la această criză, altfel lucrurile se agravează”, a spus Iohannis.

„Strada poate să protesteze, românii îşi spun nemulţumirile, dar soluţiile nu pot veni din stradă. Soluţiile trebuie să vină tot de la politicieni şi cu certitudine săptămâna viitoare o să invit ca să-mi prezinte soluţiile, deci asta este o fază ulterioară”, a adăugat el.

Întrebat de jurnaliști dacă a primit răspuns la scrisoarea trimisă premierului Grindeanu, prin care îi solicita abrogarea OUG, Klaus Iohannis a spus: „Nu mi-a răspuns şi nici nu ştiu unde este, că nu prea a mai fost văzut”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri