Laura Georgescu nu demisionează de la CNA. Parlamentarii din comisia de cultură: „Suntem legați de mâini și de picioare”

Data publicării:
laura georgescu CNA mediafax

Mai mulţi membri ai CNA au transmis deputaţilor o hotărâre semnată de şapte dintre cei 11 membri ai Consiliului în care se plâng că instituţia este în blocaj şi susţin că, din acest motiv, Laura Georgescu ar trebui demisă.

Vedem foarte dificilă, dacă nu chiar imposibilă o coabitare instituțională cu d-na Laura Georgescu în calitate de preşedinte CNA”, spune un membru al Consiliului, Radu Călin Cristea.

Un alt membru al CNA s-a plâns că a fost chemat să dea explicaţii în faţa procurorilor DNA după ce Laura Georgescu i-ar fi ascuns un document.

Prefer să demisionez decât să intru la închisoare. O să ajungem la o stare de paranoia în cadrul Consiliului, iar angajații - mulți dintre ei au ajuns deja pe tratamente medicale”, spune Valentin Jucan.

Noi nu suntem nici psihoterapeuţi, nici DNA , nici instanţă judiciară. Cazul ăsta nu ţine de noi. Suntem legați de mâini și de picioare”, a fost replica deputatului Teodor Paleologu.

Membrii comisiei s-au limitat la a-i face recomandări şefei CNA.

„Dacă s-ar întâmpla să ajung vreodată în această situaţie, primul lucru pe care l-aş face sau la care m-aş gândi ar fi demisia”, spune Mădălin Voicu, deputat PSD.

„Nu aveţi onoare. Eu nu mă aștept la o demisie de onoare din partea dumneavoastră pentru că nu aveți o onoare. Mă aștept la o ordonanță de urgenţă din partea premierului ca să ne deblocăm” a spus și deputatul Liliana Mincă.

Şefa CNA a respins toate acuzaţiile care i-au fost aduse şi le-a transmis colegilor săi că nu renunţă la funcţie.

„Chiar credeți că dacă făceam vreo ilegalitate nu o aflați primii? Când voi avea prima probă ca am încălcat legea nu trebuie să îmi ceară nimeni demisia, mi-o dau singură”, a spus Laura Georgescu.

Legea prevede că membrii CNA pot fi demişi, la propunerea comisiilor de cultură din Parlament, doar în cazul în care sunt în incapacitate de a-şi exercita funcţia pentru o perioadă de şase luni şi în cazul unei condamnări penale aplicate printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri